Търсене
Close this search box.

0882 982 400

Телефон за консултации

MaxiSport® ISOTONIC – 5000гр

Истинска Изотонична напитка с 33гр висококачествени въглехидрати в съотношение 1:5 за бързо хидратиране и доставяне на глюкоген към мускулите.
Високо ниво на усвояване и инстантни съставки за по-високи резултати. Съдържа пълен комплекс от минерали, за да ви предпазят от крампи във важните моменти. Балансирани нива на рН за по-добър стомашен комфорт.

98,00 лв.

maxi sport isotonic 5kgЕдна напитка е изотонична или спортна, когато съдържа електролити, които подобряват усвояването на течноста и въглехидрати, които предоставят на мускулите достатъчно „гориво“, за да се поддържа максимално високо ниво на спортна активност, както и добро възстановяване в последствие. Ако сте от атлетите, които не могат да приемат храна преди и по време на физическата си дейност, което неминуемо ще доведе до ниски резултати, изотоничните напитки са точно за вас, защото те ще ви осигурят така необходимите електролити и енергия за да направят вашата тренировка пълноценна.

Има два основни фактора, които влияят на бързата хидратация на организма. Първия е скороста с която течноста от напитката преминава през стомаха, а вторият е нивото на абсорбиране на течността от стомашните стени и тези на тънките черва. Много е важен качествения състав на напитката, както и равномерното й приемане във времето. Колкото е по-високо нивото на въглехидрати в една напитка, толкова по-бавно стомаха я освобождава – продължителна енергия и пълноценно хидратиране.

Приемането на напитки, които не съдържат електролити, много бързо ще увеличат нивата на кръвната плазма. Това ще намали концентрацията на натрий и осмоза в кръвта, правейки я по разредена, с което ще се наруши електролитния баланс, което рефлектира на спортните резултати. Потенето е средството с което тялото подържа своята постоянна температура (36.6С), а това винаги е свързано със загуба на течности и електролити, като калций, фосфор, магнезий, натрий и калий. Ако нивата на електролитите не се възтановяват своевременно, има вероятност това да доведе до дехидратация, което в последствие може да се усети като виене на свят – нарушаване на кръвното налягане.

Електролитите са изключително важни минерали, които регулират както осмозата на водата така и киселинния баланс в организма, който е необходим за правилното протичане на вътре-клетъчната активност. Въглехидратите са най-ефективният източник на енергия, тъй като те използват по-малко кислород в сравнение с мазнините и белтъчините, за да бъдат изгорени.

По време на физическа активност мускулите постоянно увеличават нуждата си от кръвна глюкоза. Тя се произвежда от глюкозните запаси в черния дроб, които запаси трябва да се възтановяват постоянно, за да не се намалят крайните резултати от спортната дейност. Следователно, за да не се стига до понижаване на нивата на глюкозата в кръвта се препоръчва приемането на въглехидрати преди, по време и след спортна дейност.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

Приема се по всяко време на деня. За най-добри резултати изпийте една напитка преди, по време и след физическо натоварване. Подобрява хидратирането на организма по време на физическо натоварване и забързва възстановяването след него.

СЪСТАВКИ:

Декстроза, фруктоза, малтодекстрин, регулатор на киселинността: лимонена киселина, ароматизант, стабилизатор: гума арабика, оцветител.

Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 25С, без пряка слънчева светлина.