Търсене
Close this search box.

0882 982 400

Телефон за консултации

Magnesium Bisglycinate – 120 капсули

35,80 лв.

Знаете ли че Магнезий е четвъртия най-разпространен елемент на Земята след Желязото, Кислорода и Силиция – съставяйки 13% от общата маса. В човешкото тяло ролята му е също толкова важна. Магнезиевите йони са жизнено важни за всички клетки в организма. Благодарение на тях се осъществяват най-важните биологични поли-фосфатни компоненти – АТФ (аденозин три-фосфат), ДНК и РНК.

Над 300 ензими се нуждаят от магнезиевите йони, за да функционират. Медицински е доказано, че прекалено високия прием на магнезий води до разхлабителен ефект, а на вкус е преобладаващо кисел. Магнезия играе много важна роля в хранителния режим на всеки човек. Има доста случаи на доказан недостиг на магнезий в дневния хранителен прием, което му отстъвие води до поява на астма, диабет и остеопороза.

Средно в един човек се съдържат около 24гр магнезий 60% в скелетната структура и 40% в клетките. Алкохола е един от факторите за разко намаляване на магнезий в организма. Риска от предозиране е много малък, тъй като се филтрира много ефективно от бъбреците без да ги натоварва. Той се наблюдва единствено при хора със силно затруднено уриниране.

В спорта магнезия е изключително важен елемент. Благодарение на него се усвоява повече Калций, който е ключов елемент за правилното съкращение на скелетните мускули. Също така е вътреклетъчно свързан с елемента Калий. Самостоялно или в комбинация предпазва от получаването на мускулни крампи или схващания, който са изключително неприятни.Магнезиев глицинат може да се абсорбира добре дори при индивиди с нарушена абсорбция на магнезий.


МАГНЕЗИЕВ ГЛИЦИНАТ – ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА С МАГНЕЗИЙ. СЪСТАВКИ: МАГНЕЗЕИЕВ ГЛИЦИНАТ,РАСТИТЕЛНА КАПСУЛА

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Като хранителна добавка,приемайте по 2 капсули дневно,за предпочитане вечер.Допринася за намаляване на умората.Допринася за нормалния протеинов синтез и електролитния баланс.

Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.