0882 982 400

Телефон за консултации

SlimPacks ® Витамин C – 90 капсули

100% Витамин Ц. Голяма доза на страхотна цена.
Само 2 капсули на ден са достатъчни, за да се освободите от тежката умора след тренировка.

13,80 лв.

slim packs vitamin cЗа антиоксидантите се говори от „време оно”. Интересно е, че преди да започнат да се изследват в биохимията, терминът е възникнал в индустриалните процеси като химикал, който предотвратява консумацията на кислород от металите. По-късно се развива и в биохимията, като първите начини на изследване са били с поставяне на мазнина в затворен съд с наличен кислород, като се е измервало нивото на консумация на кислород. Така са били открити антиоксидантните качества на витамините А, Ц и Е.

Антиоксидантите се разделят на два големи „лагера“: водоразтворими и мастноразтворими. След редица изследвания се доказва, че нито едните, нито другите работят по-добре. Вместо това се установява, че техния ефект е най-силен, когато има и от двата вида – те са синергични.

Но какво всъщност правят те и защо са толкова полезни? Човек диша кислород, за да живее. Същият този кислород вследствие на оксидирането(изгаряне) на мазнините, убива живата тъкан. В човешкия организъм постоянно се освобождават свободни радикали – бели кръвни телца, които ‘улавят’ мъртвата тъкан, с цел прочистване на организма. Но тези свободни радикали не могат да се изчистят от организма без намесата на антиоксидантите.

Помислете си какво става в спорта. По време на физически упражнения, особено дисциплини за издръжливост, консумацията на кислород е повече от 10 пъти. Човешкият организъм буквално се задръства със свободни радикали, които стоят и чакат да бъдат транспортирани.  Ако на тялото не се предоставят антиоксиданти, е възможно да се почувства силна умора и мускулен дискомфорт. Времето до 24 часа след физическото упражнение е критично за образуването на млечна киселина или мускулна треска. Антиоксидантите предпазват мускулите, като позволяват тяхното бързо възстановяване впоследствие.

Имунната система е силно чувствителна отностно свободните радикали. Ако има голямо натрупване и те не се прочистят в разтояние от 2 до 7 дена след физическо натоварване, тя е силно застрашена.

Не по-малко е стресът, от който сме заобиколени, вследствие на който страдаме от много болести. Но всички сме съгласни, че спорта е най-доброто лекарство, заедно с правилния прием на антиоксиданти. 

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: В тренировъчен ден се приемат 1-2 капсули 30мин. преди тренировка. 

СЪСТАВКИ: Витамин Ц (като аскорбинова киселина).

Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.