Търсене
Close this search box.

0882 982 400

Телефон за консултации

VITAMIN C + ACAI & BEETROOT – 120 капсули

Кралят на Витамините в комбинация на екстракт от Червено Цвекло и Акай Бери, за да бъде антиоксидантният ефект още по-силен.
Приемайте 1-2 дози на ден преди и след тренировка, за да намалите нивата на свободни радикали в кръвта и забързате възстановяването на уморените мускули.

23,70 лв.

vitamin c acai berry red beetrootЗа антиоксидантите се говори от „време оно”. Интересно е, че преди да започнат да се изследват в биохимията, терминът е възникнал в индустриалните процеси като химикал, който предотвратява консумацията на кислород от металите. По-късно се развива и в биохимията, като първите начини на изследване са били с поставяне на мазнина в затворен съд с наличен кислород, като се е измервало нивото на консумация на кислород. Така са били открити антиоксидантните качества на витамините А, Ц и Е.

Антиоксидантите се разделят на два големи „лагера“: водоразтворими и мастноразтворими. След редица изследвания се доказва, че нито едните, нито другите работят по-добре. Вместо това се установява, че техния ефект е най-силен, когато има и от двата вида – те са синергични.

Но какво всъщност правят те и защо са толкова полезни? Човек диша кислород, за да живее. Същият този кислород вследствие на оксидирането(изгаряне) на мазнините, убива живата тъкан. В човешкия организъм постоянно се освобождават свободни радикали – бели кръвни телца, които ‘улавят’ мъртвата тъкан, с цел прочистване на организма. Но тези свободни радикали не могат да се изчистят от организма без намесата на антиоксидантите.

Помислете си какво става в спорта. По време на физически упражнения, особено дисциплини за издръжливост, консумацията на кислород е повече от 10 пъти. Човешкият организъм буквално се задръства със свободни радикали, които стоят и чакат да бъдат транспортирани.  Ако на тялото не се предоставят антиоксиданти, е възможно да се почувства силна умора и мускулен дискомфорт. Времето до 24 часа след физическото упражнение е критично за образуването на млечна киселина или мускулна треска. Антиоксидантите предпазват мускулите, като позволяват тяхното бързо възстановяване впоследствие.

Имунната система е силно чувствителна отностно свободните радикали. Ако има голямо натрупване и те не се прочистят в разтояние от 2 до 7 дена след физическо натоварване, тя е силно застрашена.

Не по-малко е стресът, от който сме заобиколени, вследствие на който страдаме от много болести. Но всички сме съгласни, че спорта е най-доброто лекарство, заедно с правилния прием на антиоксиданти.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: В тренировъчен ден се приемат 2 капсули 30мин. преди тренировка.

СЪСТАВКИ: Витамин Ц, акай бери на прах, червено цвекло на прах, твърда желатинова капсула.

Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.