Търсене
Close this search box.

0882 982 400

Телефон за консултации

MAGNESIUM + B6 – 120 капсули

Анти-крамп формула с висока доза на Магнезиев цитрат и Витамин Б6.
Може да се приема преди или след тренировка за най-добри резултати.

35,80 лв.

magnesium b6 Знаете ли че Магнезий е четвъртия най-разпространен елемент на Земята след Желязото, Кислорода и Силиция – съставяйки 13% от общата маса. В човешкото тяло ролята му е също толкова важна. Магнезиевите йони са жизнено важни за всички клетки в организма. Благодарение на тях се осъществяват най-важните биологични поли-фосфатни компоненти – АТФ (аденозин три-фосфат), ДНК и РНК.

Над 300 ензими се нуждаят от магнезиевите йони, за да функционират. Медицински е доказано, че прекалено високия прием на магнезий води до разхлабителен ефект, а на вкус е преобладаващо кисел. Магнезия играе много важна роля в хранителния режим на всеки човек. Има доста случаи на доказан недостиг на магнезий в дневния хранителен прием, което му отстъвие води до поява на астма, диабет и остеопороза.

Средно в един човек се съдържат около 24гр магнезий 60% в скелетната структура и 40% в клетките. Алкохола е един от факторите за разко намаляване на магнезий в организма. Риска от предозиране е много малък, тъй като се филтрира много ефективно от бъбреците без да ги натоварва. Той се наблюдва единствено при хора със силно затруднено уриниране.

В спорта магнезия е изключително важен елемент. Благодарение на него се усвоява повече Калций, който е ключов елемент за правилното съкращение на скелетните мускули. Също така е вътреклетъчно свързан с елемента Калий. Самостоялно или в комбинация предпазва от получаването на мускулни крампи или схващания, който са изключително неприятни. Комбинацията му с Витамин В6 е класическа. Витамина подобрява белтъчния синтес. Докато магнезия играе ролята на релаксиращ елемент за мускулите след тежка тренировка, В6 подсигурява бързото синтезиране на белтъчини от хранителните елементи, които  посредством кръвопотока да навлезат в мускулите и възстановят по-бързо.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: 

Възстановява уморените мускули след тренировка или тежко физическо натоварване. Засилва протеиновия синтез в организма и предпазва от мускулни схващания/крампи. За най-добри резултати приемайте 1-3 капсули веднага след тренировка и/или 1 капсула вечерно време преди сън. В нетренировъчен ден приемайте 1-3 капсули дневно, 15-20мин. преди хранене.

СЪСТАВКИ: Магнезий (магнезиев цитрат), витамин B6 (пиридоксин), твърда желатинова капсула.

Използвайте продукта само като хранителна добавка! Да не се употребява от бременни, кърмещи жени и деца! Да се пази на места недостъпни за деца! Не превишавайте ПДП, посочен в хранителните стойности. Хранителна добавка, която не може да замести разнообразното хранене! Не е лекарствено средство! Използвай преди срока на годност: маркиран на опаковката/L. Съхранявайте на сухо и проветриво място до 28С, без пряка слънчева светлина.